x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O poveste de dragoste interzisă. Un prizonier de război a evadat din lagăr de 200 de ori, ca să fie cu fata iubită

O poveste de dragoste interzisă. Un prizonier de război a evadat din lagăr de 200 de ori, ca să fie cu fata iubită

24 Oct 2012   •   09:19
O poveste de dragoste interzisă. Un prizonier de război a evadat din lagăr de 200 de ori, ca să fie cu fata iubită

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, doi tineri se întâlneau în secret lângă un lagăr de concentrare nazist, el fiind un prozonier de naţionalitate britanică şi ea o traducatoăre germană.

Este povestea incredibilă a lui Horace Greasley, care a trecut de 200 de ori gardul de sârmă ghimpată pentru a-şi vedea iubita, Rosa Rauchenbach, în timp ce multi alţi prizonieri ar fi dat orice să iasă şi să nu se mai întoarcă. La vârsta de 90 de ani, Horace şi-a povestit aventura în romanul ""Oare păsările mai cântă în iad?'', şi acum povestea vieţii lui va deveni un scenariu de film.

Potrivit Daily Mail, în anul 1939, Horace avea 20 de ani şi lucra ca frizer în orasul Ibstock din Leicestershire, Anglia. Deşi i s-a oferit un loc de muncă bine plătit ca pompier, acesta a ales să se înroleze în armată si să se ducă pe front, însă un an mai tarziu a fost capturat la Dunkirk şi dus intr-un lagăr de concentrare din Polonia. Aici avea să o cunoască pe Rosa, fiica în vârstă de 17 ani  a directorului unde lucrau prizonierii, care asigura comunicarea între deţinuţi şi soldaţii germani.

Cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere şi se întâlneau ori de câte ori aveau ocazia, însă în scurt timp Horace avea să fie mutat la un alt lagăr din Freiwaldau, la 64 de kilometri distanţă.

În anul 1945, lagărul din Freiwaldau a fost eliberat de trupele aliate. Horace s-a întors înapoi în Anglia, iar Rosa a devenit traducătoare pentru americani, cei doi continuând  să pastreze legătura tot timpul, prin intermediul scrisorilor. Dar nu pentru mult timp, căci povestea avea să se termine tragic, Rosa murind în timp ce dădea naştere unui copil.

Horace s-a căsătorit în 1975 şi s-a mutat în Spania cu soţia lui. Curajosul soldat a murit în febriarie 2010, însă a fost mulţumit că a reuşit să publice minunata poveste de dragoste.

×
Subiecte în articol: lagar poveste dragoste rayboi iubita evadat