x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O rețea socială utilizată de atacatorul din Pittsburgh este constrânsă să se închidă

O rețea socială utilizată de atacatorul din Pittsburgh este constrânsă să se închidă

28 Oct 2018   •   11:44
O rețea socială utilizată de atacatorul din Pittsburgh este constrânsă să se închidă
Sursa foto: Logo Gab

O reţea socială, apreciată de mişcarea de extrema dreaptă americană 'alt-right' şi pe care autorul atacului armat din sinagoga din Pittsburgh postase mesaje antisemite, a anunţat că fost constrânsă să-şi întrerupă activitatea, transmite duminică AFP. 

Lansată în 2016 după modelul Twitter, Gab a indicat sâmbătă că Joyent, societatea care îi oferea acces la internet, îşi suspendă serviciile începând de luni. 

Paypal a anunţat, de asemenea, că a exclus Gab din serviciile sale de plată online din cauza discursului de ură răspândit pe acest site cu bunăvoinţa administratorilor săi. 

"Gab nu va mai funcţiona probabil săptămâni în şir din această cauză", a reacţionat reţeaua socială pe contul sau de Twitter. 

"Vom continua să ne batem pentru libertatea de exprimare şi libertatea individuală online pentru toţi. Marile firme tehnologice nu ne pot opri. Mass-media tradiţionale nu ne pot opri ", afirmă reţeaua sociala. 

Lozinca Gab, "Toţi sunt bineveniţi să se exprime liber!", a atras personalităţi aparţinând extremei drepte devenite persona non-grata pe Twitter. 

Atacatorul, care a ucis 11 persoane sâmbătă dimineaţa într-o sinagogă din Pittsburgh, în nord-estul SUA, a fost identificat de autorităţi ca fiind Robert Bowers. 

La scurt timp după atac, Gab a indicat că numele lui Robert Bowers corespundea cu cel al unuia dintre utilizatorii săi şi că a închis imediat acest cont. 

Într-un comunicat, Gab indică de asemenea că manifestă "toleranţă zero" pentru violenţă şi terorism, declarându-se "întristată şi indignată" de atacul din Pittsburgh.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac armat pittsburgh retea sociala