x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O stewardesă povestește teroarea de la bordul avionului care a luat foc pe un aeroport din Moscova

O stewardesă povestește teroarea de la bordul avionului care a luat foc pe un aeroport din Moscova

06 Mai 2019   •   12:44
O stewardesă povestește teroarea de la bordul avionului care a luat foc pe un aeroport din Moscova
Sursa foto: Captura youtube

Teroarea de la bordul avionului Suhoi Superjet 100, al liniei aeriene Aeroflot, care a luat foc pe un aeroport din Moscova, a fost descrisă de o stewardesă care a deschis ieșirea de urgență și a grăbit evacuare, scrie Daily Mail.

Tatyana Kasatkina, în vârstă de 34 de ani, a afirmat că a împins oamenii afară din avion pentru a grăbi evacuare. 41 de persoane, inclusiv doi copii și un membru al echipajului, au murit în accidentul care s-a produs pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, duminică.

Căpitanul zborului, Denis Evdokimox și Tatyana Kasatkina spun că accidentul s-a produs din cauza unui fulger care a lovit avionul la scurt timp după decolare.

„Când avionul s-a oprit, evacuarea a început imediat. Focul era vizibil. Toată lumea țipa, însă focul nu ajunsese încă în cabină în acel moment. Am lovit ușa cu piciorul și am început să împing pasagerii afară pentru a nu îngreuna evacuare.”, a spus Kasatkina.

„S-a întâmplat totul atât de repede. Fumul era deja negru. Ultimii oameni s-au târât afară.. Toată lumea sărea de pe scaune și mergea spre ieșire, deși avionul încă avea viteză.”, a mai povestit aceasta.

Martorii spun că oamenii aflați în spatele cabinei erau blocați pe locurile lor, pentru că pasagerii care mergeau spre ieșire își luau bagajele înainte să iasă. Imaginile surprinse arată pasageri care ies cu gecile și bagajele de mână.

„Am pierdut comunicațiile radio după ce am fost loviți de fulger. Nu aveam comunicații radio când am aterizat. Am reușit să luăm legătura printr-o frecvență de urgență, dar a fost rapid și abrupt. Am reușit să spunem câteva cuvinte și am pierdut frecvența.”, a spus căpitanul Evdokimov.

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a afirmat că este „prematură” interzicerea avioanelor Sukhoi Superjet 100.

×