x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O sudaneză condamnată la moarte pentru că nu a vrut să renunţe la creştinism a născut în închisoare

O sudaneză condamnată la moarte pentru că nu a vrut să renunţe la creştinism a născut în închisoare

27 Mai 2014   •   19:56
O sudaneză condamnată la moarte pentru că nu a vrut să renunţe la creştinism a născut în închisoare

Meriam Yehya Ibrahim Ishag, o sudaneză de 27 de ani care a fost condamnată la moarte pentru că a refuzat să renunţe la creştinism, a născut în închisoarea în care îşi aştepta sentinţa, a anunţat avocatul acesteia.

Meriam, care s-a măritat cu un bărbat creştin, a fost condamnată la moarte prin spânzurătoare pentru apostazie (renunţarea la credinţă) după ce a declarat în faţa instanţei că se consideră creştină, nu musulmană.

Meriam s-a născut într-o familie în care tatăl este musulman. În Sudan, ţară majoritar musulmană, se aplică legea Sharia.

Meriam Ibrahim a fost condamnată şi pentru adulter, dat fiind că mariajul ei cu un bărbat creştin nu este recunoscut de legea islamică, unde este interzis ca femeile musulmane să se mărite cu bărbaţi de altă credinţă.

În acest caz, femeia a fost condamnată la 100 de lovituri de bici, sentinţă care va fi executată după ce aceasta îşi revine de pe urma naşterii.

Potrivit avocatului ei, Meriam Ibrahim a fost crescută de mama ei creştin-ortodoxă, preluând ideile ei religioase. Tatăl ei musulman a fost mai mult absent pe durata copilăriei sale.

Potrivit organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului "Amnesty International", aceasta a fost condamnată pentru adulter în august 2013, urmând sentinţa de apostazie în februarie 2014, când a declarat în faţa instanţei că nu se consideră musulmană, ci creştină.

Femeia a născut o fetiţă în această dimineaţă, în spitalul închisorii. De asemenea, aceasta stă în închisoare cu fiul ei de aproape doi ani.

Sudanul a fost somat de mai multe ambasade occidentale şi grupuri de apărare a drepturilor omului să o elibereze pe femeie, dat fiind că libertatea religioasă este garantată de constituţia acestei ţări.

Potrivit experţilor, majoritatea condamnărilor la moarte din Sudan sunt comutate în pedepse cu închisoarea.

×
Subiecte în articol: apostazia sudan biciuire