x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O sută de români din Diaspora au murit din cauza coronavirusului

O sută de români din Diaspora au murit din cauza coronavirusului

11 Mai 2020   •   13:07
O sută de români din Diaspora au murit din cauza coronavirusului

Numărul românilor din Diaspora decedați din cauza coronavirusului a ajuns, luni, la 100. Cele mai multe cazuri sunt în Italia și Marea Britanie, câte 31 de decese, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, din informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.758 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceștia, 1.698 sunt în Italia, 561 în Spania, 29 în Franța, 329 în Germania, 81 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 100 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 31 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați. Este vorba de 9 români din Germania, 8 din Franța, 2 din Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Mediafax

×
Subiecte în articol: romani morti diaspora coronavirus