x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O turistă a fost arestată la Auschwitz, după o poză în faţa lagărului

O turistă a fost arestată la Auschwitz, după o poză în faţa lagărului

25 Ian 2022   •   11:00
O turistă a fost arestată la Auschwitz, după o poză în faţa lagărului

Doi turişti de naţionalitate olandeză au avut de-a face cu poliţia poloneză după ce unul dintre ei a vrut să se fotografieze într-un mod nepermis în faţa porţii lagărului de la Auschwitz.

O femeie de naţionalitate olandeză a fost arestată la Auschwitz, după ce a făcut un salut nazist de dragul unei fotografii.

Poliţia a spus că turista, în vârstă de 29 de ani, stătea în faţa porţii pe care scrie „Arbeit Macht Frei” („Munca te va elibera”) atunci când a făcut salutul.

Legislaţia polonează subliniază faptul că cei care promovează propaganda nazistă în orice loc al ţării pot primi până la doi ani de închisoare, astfel că un agent de securitate a reţinut-o pe olandeză până la sosirea poliţiei.

Femeia şi soţul ei au fost chestionaţi de ofiţeri, iar ea le-a spus că gestul a fost „o glumă stupidă”, a scris Muzeul Auschwitz pe Twitter. În final, femeia a fost amendată cu o sumă nedezvăluită, notează The Week.

Auschwitz a fost cel mai mare lagăr nazist, cel puţin 1,1 milioane de oameni - majoritatea evrei – murind acolo. Poarta „Arbeit Macht Frei” este una dintre cele mai cunoscute părţi ale Auschwitz-ului, nefiind prima dată când cineva a fost arestat pentru că a făcut acolo salutul nazist. În 2013, doi studenţi turci au făcut gestul la poartă, fiind ulterior amendaţi şi condamnaţi la şase luni de închisoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Auschwitz