x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil și trei adulți au murit după ce rachete rusești au lovit orașul Kramatorsk: Tot ce văd este distrugere, frică și groază

Un copil și trei adulți au murit după ce rachete rusești au lovit orașul Kramatorsk: Tot ce văd este distrugere, frică și groază

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   08:20
Un copil și trei adulți au murit după ce rachete rusești au lovit orașul Kramatorsk: Tot ce văd este distrugere, frică și groază
Sursa foto: Hepta

Două rachete rusești au lovit marți orașul Kramatorsk din estul Ucrainei și au ucis cel puțin patru persoane. Echipele de salvare au scotocit un restaurant distrus, în căutare de victime.

Printre morți se numără și un copil, în timp ce 42 de persoane au fost rănite în restaurant, potrivit primăriei din Kramatorsk, un oraș vizat frecvent de atacurile rusești. Cea de-a doua rachetă a lovit un sat de la marginea orașului Kramatorsk, rănind cinci persoane, conform Reuters.

O rachetă a lovit, de asemenea, un grup de clădiri din Kremenciuk, la aproximativ 375 km vest în centrul Ucrainei, la exact un an după un atac asupra unui centru comercial din această localitate, care a făcut cel puțin 20 de morți. Nu au fost raportate victime în ultimul atac.

În Kramatorsk, restaurantul atacat a fost complet distrus.

"Nu a mai rămas niciun geam, fereastră sau ușă. Tot ce văd este distrugere, frică și groază. Acesta este secolul 21", a spus un martor.

Serviciile de urgență au postat imagini cu echipele de salvare care scotocesc locul cu macara și alte echipamente.

Guvernatorul regional din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat la televiziunea națională că se văd oameni sub dărâmături. Starea lor nu era cunoscută, a spus el, dar "avem experiență în îndepărtarea molozului".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în mesajul său video de noapte că atacurile au arătat că Rusia "merită un singur lucru ca urmare a ceea ce a făcut - înfrângere și un tribunal".

Kramatorsk este un oraș important la vest de liniile de front din provincia Donețk și un obiectiv-cheie probabil în orice avans rusesc spre vest care încearcă să captureze întreaga regiune.

Orașul a fost o țintă frecventă a atacurilor rusești, inclusiv un atac asupra gării orașului în aprilie 2022, în urma căruia au murit 63 de persoane. Au existat cel puțin două atacuri asupra unor clădiri de apartamente și a altor locații civile la începutul acestui an.

Rusia neagă că le-a vizat în ceea ce a descris ca fiind o "operațiune militară specială" de când a invadat Ucraina, în februarie 2022.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kramatorsk atac rachete