x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oamenii de ştiinţă cer interzicerea pescuitului în Oceanul Arctic. Vezi de ce

Oamenii de ştiinţă cer interzicerea pescuitului în Oceanul Arctic. Vezi de ce

23 Apr 2012   •   06:14
Oamenii de ştiinţă cer interzicerea pescuitului în Oceanul Arctic. Vezi de ce

Un grup de oameni de stiinta a cerut comunitatii internationale sa protejeze Oceanul Arctic, prin interzicerea pescuitului atat timp cat cercetarea si un cadru reglementar nu vor asigura dezvoltarea sa durabila si protejarea unui mediu fragil.

"Informatii si analize sunt necesare pentru a intelege consecintele pescuitului asupra componentelor ecosistemului Oceanului Arctic, cum ar fi focile, balenele si ursii polari, precum si efectul pe care l-ar putea avea asupra populatiilor din regiunea arctica, a caror subzistenta si mod de viata depind de aceste resurse", se arata in scrisoarea deschisa semnata de un grup de cercetatori din cadrul organizatiei ecologiste din Statele Unite Pew Environment Group.

Potrivit acestora, "comunitatea stiintifica nu dispune in prezent de suficiente informatii biologice pentru a cunoaste prezenta, abundenta, structura, miscarile si sanatatea bancurilor de pesti si rolul pe care-l joaca in cadrul ecosistemului", anunta AFP, citata de Agerpres. Ei subliniaza necesitatea pregatirii unui dispozitiv de gestionare, urmarire si de punere in practica inainte de a se autoriza pescuitul in regiune.

Oamenii de stiinta cer guvernelor din statele riverane Oceanului Arctic - Canada, Danemarca, Norvegia, Rusia si Statele Unite - sa actioneze pentru incheierea unui acord international bazat pe cercetarea stiintifica si pe principiul precautiei.

×