x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oamenii plătesc bani grei ca să stea aici. Cum arată închisoarea care, timp de 150 de ani, a fost cea mai de temut temninţă din Olanda (VIDEO)

Oamenii plătesc bani grei ca să stea aici. Cum arată închisoarea care, timp de 150 de ani, a fost cea mai de temut temninţă din Olanda (VIDEO)

26 Feb 2013   •   12:28
Oamenii plătesc bani grei ca să stea aici. Cum arată închisoarea care, timp de 150 de ani, a fost cea mai de temut temninţă din Olanda (VIDEO)

Într-o anumită vreme, din acest loc oamenii erau disperaţi să scape. Timp de 150 de ani, închisoarea Het Arresthuis a fost cea mai de temut temniţă din Olanda, un loc unde n-ai fi vrut să fii, scrie Daily Mail. Astăzi, însă, oamenii dau bani grei ca să îşi petreacă o noapte în fosta închisoare, transformată în 2007 în hotel.

Cele 150 de celule au fost renovate şi transformate în 40 de camere spaţioase, iar turiştii care se cazează aici pot alege şi 12 camere deluxe sau patru apartamente. Fiecare cameră are aer condiţionat, televizor cu ecran plat şi internet gratuit. În fostul penitenciar se află şi o sauna, o sală de fitness, o gradină şi un coridor decorat cu măslini.

Penitenciarul a fost deschis în 1862 şi, după 150 de ani a fost abandonat, fiind redeschis în 2002. În 2007 a fost transformat însă în hotel. Het Arresthuis se află în oraşul olandez Roermond şi este clasificat la 4 stele. Pretul unei camere duble deluxe începe de la 140 euro cu mic dejun, iar al unui apartament, de la 212 euro pe noapte.

×