x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama, aproape bătut în alegerile preliminarii din Virginia de Vest de UN PUŞCĂRIAŞ

Obama, aproape bătut în alegerile preliminarii din Virginia de Vest de UN PUŞCĂRIAŞ

09 Mai 2012   •   12:23
Obama, aproape bătut în alegerile preliminarii din Virginia de Vest de UN PUŞCĂRIAŞ

Ca Barack Obama este departe de cota de popularitate anterioara alegerii sale ca presedinte si ca sansele de a fi reales sunt in scadere, este stiut.

Vazute ca o simpla formalitate pentru confirmarea lui Obama drept candidat al Partidului Democrat, alegerile preliminarii din statele americane pot aduce surprize de proportii.

Una era cat pe aici sa se produca in Virginia de Vest, stat-fief democrat, unde delegatii democrati au votat cu strangere de mana pentru Obama. Acesta a cules 59% din voturi, in conditiile in care contracandidatul sau este un... puscarias! Keith Judd a fost condamnat, in 1999, la 17 ani si 6 luni pentru tulburarea ordinii si linistii publice si este inchis in Beaumont, Texas, informeaza Associated Press.

Cei care l-au votat pe Keth Judd au admis ca au votat, de fapt, impotriva lui Obama. In aceste conditii, este usor de presupus ca, daca presedintele in exercitiu ar fi fost concurat de o persoana mai populara (decat un condamnat), sansele sale de nominalizare din partea statului Virginia de Vest ar fi fost aproape nule.

Keith Judd s-a putut inscrie in campania prezidentiala platind o taxa de 2.500 de dolari si completand o declaratie de intentie legalizata notarial.

×
Subiecte în articol: obama alegeri puscarias