x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama: Rasismul este adânc înrădăcinat în societatea americană

Obama: Rasismul este adânc înrădăcinat în societatea americană

08 Dec 2014   •   09:37
Obama: Rasismul este adânc înrădăcinat în societatea americană

Rasismul împotriva afro-americanilor este adânc înrădăcinat în societatea şi istoria americană, a declarat preşedintele american Barack Obama, într-un interviu ce va fi difuzat luni de reţeaua de televiziune BET, relatează DPA, citată de Agerpres.

După cazuri repetate în care ofiţeri de poliţie albi au folosit excesiv forţa împotriva afro-americanilor, rolul pe care îl poate avea rasismul a ajuns în prim-plan. Incidentele recente şi consecinţele lor judiciare au condus la proteste la nivel naţional.

"Oricât de dureroase sunt aceste incidente, nu putem echivala ceea ce se petrece acum cu ceea ce se întâmpla în urmă cu 50 de ani", atrage atenţia Barack Obama. Nedreptatea tot mai mare împotriva afro-americanilor a condus la mijlocul anilor '50 la mişcarea pentru drepturile civile în SUA.

"Dacă vorbiţi cu părinţii, bunicii, unchii voştri, vă vor spune că lucrurile stau mai bine - nu sunt bune, dar stau mai bune", mai declară Barack Obama, adăugând că realizările anterioare trebuie să fie recunoscute pentru a face progrese.

În ultimele săptămâni, Barack Obama, împreună cu procurorul general Eric Holder, care este de asemenea de culoare, a adoptat măsuri în încercarea de a rezolva problemele rasiale ce au avut loc recent între poliţie şi cetăţeni în întreaga ţară.

×
Subiecte în articol: barack obama rasism rasism sua