x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama s-a adresat poporului iranian cu prilejul Anului nou persan (VIDEO)

Obama s-a adresat poporului iranian cu prilejul Anului nou persan (VIDEO)

20 Mar 2012   •   15:46
Obama s-a adresat poporului iranian cu prilejul Anului nou persan (VIDEO)

Presedintele american Barack Obama crede ca nu exista motive pentru disensiunilor intre Statele Unite si Iran, dar a reiterat apelul adresat regimului de la Teheran pentru respectarea obligatiilor in domeniul nuclear intr-un mesaj inregistrat cu prilejul Anului Nou persan.

"Nu exista niciun motiv pentru ca Statele Unite si Iranul sa fie divizate. Aici, in Statele Unite, americanii de origine iraniana prospera si contribuie enorm la cultura noastra", a declarat Obama.

"Anul acesta, o productie iraniana, a castigat premiul Oscar pentru cel mai prestigios film strain. Militarii nostri au luptat impotriva pericolului pirateriei, salvand iranieni care fusesera luati ostatici. Cu ajutorul Facebook si Twitter, al telefoanelor mobile si Internetului, cetatenii nostri utilizeaza aceleasi mijloace pentru a comunica", a adaugat Obama.

"Din ce in ce mai mult, iranienii sunt privati de libertatile fundamentale de a accede la informatiile pe care le doresc. Guvernul iranian bruiaza semnalul satelitilor. Cenzureaza Internetul pentru a controla ceea ce iranienii doresc sa vada si sa spuna", adauga Obama.

×
Subiecte în articol: iran mesaj barack obama