x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama s-a născut în Kenya, potrivit unei biografii de-ale sale din 1991

Obama s-a născut în Kenya, potrivit unei biografii de-ale sale din 1991

18 Mai 2012   •   11:59
Obama s-a născut în Kenya, potrivit unei biografii de-ale sale din 1991

Intr-o biografie scrisa de editura Acton & Dystel, in 1991, despre Barack Obama, pe atunci unul dintre scriitorii aflati sub contract, acesta apare ca fiind nascut in Kenya.

Locul nasterii lui Barack Obama este de cativa ani un subiect de dezbatere in America, existand o intreaga teorie a conspiratiei conform careia certificatul de nastere care arata ca presedintele s-a nascut in Honolulu ar fi fals.

Locul nasterii conteaza, deoarece presedintele SUA trebuie sa se fi nascut pe teritoriul tarii pentru a fi mandatat.

Autoarea biografiei, Miriam Goderich, a declarat, insa, intr-un comunicat trimis catre Yahoo News, ca a comis o eroare cand a scris ca Obama s-ar fi nascut in Kenya.

"Nu e vorba de altceva decat de o eroare de documentare din partea mea. Obama nu ne-a furnizat niciodata aceasta informatie. Sper sa comunicati acest lucru cititorilor si sa luati la cunostinta ca nu este vorba decat de o simpla eroare", a declarat agentul literar.

In borsura cu autorii editurii, scoasa in 1991, Obama era pezentat in felul urmator:

"Barack Obama, primul presedinte afro-american al revistei Harvard Law Reviews, s-a nascut in Kenya si a fost crescut in Indonezia si Hawaii. Fiul unei antropoloage americane si al unui ministru de finante kenyan, acesta a urmat cursurile Universitatii Columbia si a lucrat ca jurnalist economic la Business International Corporation. (...) Preocuparea sa pentru problemele sociale si rasiale vor fi evidente in prima sa carte - "Calatorii in alb si negru".

In cele din urma, Obama avea sa renunte la proiectul cartii anuntate in biografie si sa debuteze cu volumul: "Visuri de la tatal meu".

Casa Alba nu a comentat, deocamdata, subiectul.

×
Subiecte în articol: obama kenya