x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama şi-a anulat toate reuniunile electorale. Cel puţin 10 persoane au murit la New York din cauza uraganului Sandy

Obama şi-a anulat toate reuniunile electorale. Cel puţin 10 persoane au murit la New York din cauza uraganului Sandy

de Marina Constantinoiu    |    30 Oct 2012   •   20:05
Obama şi-a anulat toate reuniunile electorale. Cel puţin 10 persoane au murit la New York din cauza uraganului Sandy
Sursa foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Megafurtuna Sandy a provocat moartea a cel puţin 10 persoane la New York, a anunţat marţi primarul oraşului, Michael Bloomberg, într-o conferinţă de presă, adăugând că bilanţul s-ar putea modifica.

"Credem că, din păcate, acest număr se va modifica, vor fi mai multe victime”, a declarat primarul, care făcea un bilanţ al impactului uraganului pe care l-a catalogat drept "probabil cel mai rău din câte a avut New York-ul”.

Primarul a anunţat redeschiderea a trei poduri care leagă insula Manhattan de cartierul Brooklyn, dar transportul în comun este în continuare inutilizabil. Bloomberg şi-a exprimat speranţa că se va putea reluat circulaţia autobuzelor în cursul zilei de miercuri.

Preşedintele american Barack Obama şi-a anulat toate reuniunile electorale de miercuri şi va rămâne la Washington pentru a coordona operaţiunile statului federal după treceea uraganului Sandy, a anunţat marţi Casa Albă, cu numai o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale.

În Washington DC e suficient să scoţi mâna pe geam câteva secunde şi degetele şfichiuite de vânt îţi îngheaţă. Plouă în continuu, în rafale, de aproape 24 de ore. Peste 100 de mii de case au rămas fără curent, iar pe străzi trec periodic echipaje de urgenţă. Autorităţile rămân în alertă în Capitala americană. Transportul public va fi în continuare închis, la fel şi şcolile, universităţile, muzeele şi birourile guvernamentale. În New York, sute de mii de locuitori au fost evacuaţi. Primarul Michael Bloomberg a spus că oamenii au asaltat numărul de urgenţă, unde la fiecare jumătate de oră s-au înregistrat 10 mii de apeluri. El i-a rugat pe locuitori să rămână în case.

×
Subiecte în articol: barack obama