x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Octogenară britanică moartă de foame după ce agenţia care o îngrijea a fost închisă pentru că angajase imigranţi

Octogenară britanică moartă de foame după ce agenţia care o îngrijea a fost închisă pentru că angajase imigranţi

05 Feb 2013   •   19:47
Octogenară britanică moartă de foame după ce agenţia care o îngrijea a fost închisă pentru că angajase imigranţi
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

O octogenară din Marea Britanie a murit de foame după ce agenţia care îi oferea servicii de îngrijire la domiciliu a fost închisă de autorităţi sub suspiciunea că ar fi angajat imigranţi ilegali.

Octogenara căzută la pat, pe nume Gloria Foster, a stat nouă zile fără apă, mâncare şi medicamente. Găsită încă în viaţă, octogenara a murit din cauza suferinţelor la spital, lunea aceasta.

Parlamentarul din circumscripţia ei, Crispin Blunt, a cerut ca acest caz să fie investigat de urgenţă pentru a se stabili în ce măsură instituţiile implicate sunt responsabile.

"În mod clar sunt întrebări care necesită un răspuns şi aştept o investigaţie detaliată în cazul tuturor instituţiilor statului implicate. Evenimentele tragice de ieri (luni 4 februarie n.r.) nu fac decât să arate urgenţa cu care trebuie tratat cazul".

Agenţia Carefirst24 este specializată în îngrijirea bătrânilor din ţinutul Surrey, având un contract în acest sens cu autorităţile locale. Agenţia pentru Controlul Graniţelor din Marea Britanie a făcut o razie la sediul Carefirst24 pe 15 ianuarie, având suspiciuni că agenţia are ca angajaţi imigranţi ilegali.

Şase persoane au fost arestate, agenţia fiind închisă. Octogenara Gloria Foster a fost uitată, în tot acest proces. 

×