x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofensivă fără precedent a Ucrainei. Platformele petroliere din Crimeea au fost bombardate

Ofensivă fără precedent a Ucrainei. Platformele petroliere din Crimeea au fost bombardate

20 Iun 2022   •   15:34
Ofensivă fără precedent a Ucrainei. Platformele petroliere din Crimeea au fost bombardate

Forțele ucrainene au atacat platformele de foraj din Marea Neagră deținute de o companie petrolieră și de gaze naturale din Crimeea, a declarat guvernatorul peninsulei anexate, fără a da detalii despre armele folosite, scrie Reuters.

Trei persoane au fost rănite, iar șapte muncitori de la compania energetică Chernomorneftegaz sunt căutați, a anunțat Serghei Askyonov, guvernatorul pro-rus al pensinsulei Crimeea, pe Telegram. El a prercizat că Ucraina a lovit platformele în această dimineață, când 109 persoane lucrau în zonă.

Platformele se află în largul coastei sudice a Ucrainei, în Marea Neagră, la 71 km de Odessa, a relatat agenția de presă RIA Novosti, citând-o pe Olga Kovitidi, senator care reprezintă Crimeea în camera superioară a parlamentului rus.

Autoritățile din Crimeea spun că lucrările la trei platforme de foraj au fost suspendate după atac, fiind raportate incendii.

Oficialii ruși și-au exprimat îngrijorarea cu privire la militarii ucraineni care au declarat că ar dori să vizeze infrastructura din Crimeea, cum ar fi podul Kerch care leagă Crimeea de Rusia, ca parte a unei contraofensive ucrainene în sud.

Rusia a preluat conducerea Chernomorneftegaz de la operatorul național de gaze naturale al Ucrainei, Naftogaz, ca parte a anexării peninsulei de către Moscova în 2014. Compania se află sub incidența sancțiunilor SUA și UE.

Reuters nu a reușit să verifice independent aceste rapoarte.

Armata ucraineană a refuzat să comenteze.

 

×
Subiecte în articol: crimeea