x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofensivă victorioasă: Liniile de cale ferată, redeschise în nord-estul Ucrainei 

Ofensivă victorioasă: Liniile de cale ferată, redeschise în nord-estul Ucrainei 

03 Noi 2022   •   11:20
Ofensivă victorioasă: Liniile de cale ferată, redeschise în nord-estul Ucrainei 

Liniile de cale ferată au fost redeschise în nord-estul Ucrainei ca urmare a eliberării de către ucraineni a unui sat din zonă. Rușii s-au retras din localitate, iar inginerii ucraineni au reparat infrastructura afectată de bombardamente.

Serviciile feroviare din orașul Harkov din nord-estul Ucrainei vor fi reluate joi, după ce un tren a testat, cu succes, infrastructura, potrivit Sky News.

Liniile de cale ferată dintre Harkov și orașul vecin Kupyansk au fost avariate de bombardamentele rusești, dar au fost reparate recent.

Călătoria de testare până în satul Osynovo a fost efectuată înainte de reluarea planificată a serviciilor pe linia de tren. Osynovo a fost recucerit de la ruși în septembrie, în timpul unei contraofensive a armatei ucrainene.

În timp ce localități precum Osynovo erau recucerite, muncitorii efectuau reparații la liniile de tren pentru a-i ajuta pe locuitori să călătorească din nou.

Nikoloi Umanets, șeful sucursalei regionale a Căilor Ferate de Sud, a declarat că serviciile de transport de pasageri fuseseră inițial programate să fie reluate lunea trecută, dar linia de tren a fost din nou avariată de bombardamente.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina