x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial de la Phenian: "Actiunile de represalii impotriva Sudului vor incepe fara nicio notificare"

Oficial de la Phenian: "Actiunile de represalii impotriva Sudului vor incepe fara nicio notificare"

16 Apr 2013   •   18:12
Oficial de la Phenian: "Actiunile de represalii impotriva Sudului vor incepe fara nicio notificare"

Coreea de Nord pune din ce in ce mai multa presiune pe vecinii sai din sud, transmitand in ultima sa amenintare ca nu va da niciun avertisment inainte de a ataca Coreea de Sud.

 
"Actiunea noastra de represalii va incepe fara vreo notificare", a transmis Phenianul intr-un comunicat dat publicitatii marti de catre agentia de stiri nord-coreeana KCNA, preluata de CNN.
 
Coreea de Nord a precizat ca raspunde astfel la ceea ce a numit insulte din partea "autoritatilor marioneta" din sud, adaugand ca a existat un mars impotriva Coreei de Nord, in Seul, demonstratie care a fost numita "un act criminal monstruos".
 
Noua retorica amenintatoare a Nordului vine la o zi dupa ce Phenianul a sarbatorit aniversarea fondatorului tarii, Kim Il Sung, cel care a provocat Razboiul Coreean.
 
Kim Min Seok, purtator de cuvant al Ministerului Apararii din Coreea de Sud a spus ca ultima amenintare a Coreei de Nord este regretabila. Seulul va continua sa monitorizeze indeaproape miscarile militare ale Nordului, a mai transmis oficialul. 

×
Subiecte în articol: coreea de nord Phenian atac amenintari