x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficialii Comisiei Europene, ridiculizaţi în presă după ce au decis că apa nu împiedică deshidratarea!

Oficialii Comisiei Europene, ridiculizaţi în presă după ce au decis că apa nu împiedică deshidratarea!

20 Noi 2011   •   21:00
Oficialii Comisiei Europene, ridiculizaţi în presă după ce au decis că apa nu împiedică deshidratarea!

Oficialii europeni sunt criticati si ridiculizati dupa o decizie recenta care le interzice producatorilor de apa imbuteliata sa se foloseasca de afirmatia ca "apa previne sau impiedica deshidratarea". Oficialii de la Bruxelles au adoptat o astfel de decizie dupa ce, spun ei, nu au fost gasite probe in acest sens dupa o investigatie care a durat trei ani. "E stupid. Mone­da euro arde, Uniunea Europeana se destrama, iar noi avem functionari europeni foarte bine platiti, care se ocupa de «calitatile ingrijoratoare» ale apei si ne interzic dreptul de a spune ceea ce este evident. Daca este un episod care sa demonstreze nebu­nia proiectului european, atunci acesta este", spune Roger Helmer, europarlamentar britanic, citat de The Telegraph si preluat de Hotnews.ro.

Producatorii de apa imbuteliata risca chiar si doi ani de inchisoare daca ignora decizia Bruxellesului. Hotararea birocratilor de la Bru­xelles vine si in contradictie cu regulamentele autoritatilor responsabile in domeniul sanatatii din unele state membre. In Marea Britanie de exemplu, Autoritatea Nationala pentru Sanatate recomanda populatiei sa bea zilnic cel putin 1, 2 litri de apa, pentru a impiedica deshidratarea.

Si in Romania sunt difuzate perio­dic mesaje de avertizare printre care si cel in care ni se spune sa bem zilnic cel putin 2 litri de lichide. Mesajul face parte din campania "Pentru un stil de viata sanatos", aprobata de CNA in septembrie 2009, campanie difuzata la radio si televiziune. In cadrul campaniei sunt difuzate alternativ si mesajele: "Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic fructe si legume", "Pentru o viata sanatoasa, faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi", "Pentru o viata sanatoasa, respectati mesele principale ale zilei", "Pentru sanatatea dumneavoastra evitati excesul de sare, zahar si grasimi".

Profesorul Hahn, de la Institutul pentru Studiul Hranei si Nutritiei din Lei­bniz, spune ca oficialii Comisiei Eu­­ro­pene au facut o noua greseala cu re­glementarea privind apa im­bu­teliata, iar hotararea ar trebui retrasa.

Regulamentele impuse de CE legate de standarde­le produselor alimentare din statele mem­bre sunt adesea criticate. Ho­ta­rarile privind interzicerea de la co­mer­cializare a bananelor indoite si a castravetilor curbati au fost retrase in 2008, dupa ce au primit critici din toate partile.

×
Subiecte în articol: apă Comisia Europeana deshidratare