x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda se pregătește de noi restricții, în pofida protestelor violente. Rata de vaccinare anti COVID-19 depășește 85%

Olanda se pregătește de noi restricții, în pofida protestelor violente. Rata de vaccinare anti COVID-19 depășește 85%

26 Noi 2021   •   10:07
Olanda se pregătește de noi restricții, în pofida protestelor violente. Rata de vaccinare anti COVID-19 depășește 85%

Autoritățile olandeze se tem că o nouă înăsprire a restricțiilor va provoca noi proteste, scrie AFP.

Premierul Mark Rutte se pregătește să anunțe, în această seară, reducerea programului de funcționare a barurilor şi restaurantelor la ora 17.00, în loc de ora 20.00 în prezent. 

Situația este  deosebit de tensionată în această țară, după ce timp de patru nopți au fost revolte în toată țara, mai ales în Rotterdam şi Haga.
"Suntem numai ochi şi urechi şi ne pregătim. Sperăm că va fi calm, peste tot în Ţările de Jos şi la Rotterdam", spune Gijs van Nimwegen, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Rotterdam. 

Săptămâna trecută a fost impus un lockdown parțial care afectează mai ales restaurantele, cagenelele, barurile. 

Totodată, focurile de artificii de Reveliion vor fiinterzise, pentru al doilea an consecutiv.

Locuitorii sunt sfătuiți să nu primească mai mult de 4 persoane în vizită și să lucreze de acasă. Manifestaţiile publice sunt interzise, iar meciurile de fotbal se dispută fără spectatori.

Numărul infecțiilor a crescut la peste 22.000 de cazuri zilnice, deși rata de vaccinare este de peste 85%. 

Totuși, experții recomandă menținerea deschisă a școlilor și universităților deoarece ar fi deosebit  de dăunătoare dezvoltării copiilor şi tinerilor.

Manifestațiile din weekend-ul trecut s-au soldat cu ciocniri violente între protestatari și poliție, ceea ce a dus la restarea a 173 de persoane. 

Și Austria a impus un lockdown total timp de 10 zile, în timp ce Germania ezită iar Franța a anunțat că nu va impune restricții. SUA a anunțat, de asemenea, că menține economia deschisă.
 

×
Subiecte în articol: olanda restricţii COVID Lockdown