x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olimpică portugheză, suspendată pe viaţă pentru că a mers la JO de la Londra însărcinată

Olimpică portugheză, suspendată pe viaţă pentru că a mers la JO de la Londra însărcinată

06 Feb 2013   •   07:14
Olimpică portugheză, suspendată pe viaţă pentru că a mers la JO de la Londra însărcinată

Comitetul Olimpic portughez a suspendat-o pe viaţă pe Carolina Borges, care a reprezentat ţara la Jocurile Olimpice din Londra în proba de wind-surfing fiind însărcinată la vremea respectivă.

Ancheta Comitetului a arătat că Borges nu a avut nicio intenţie să concureze, însă a acceptat să facă parte din delegaţie pentru a fi alături de soţul ei, americanul Mark Mendelblatt, care concura în proba de sailing.

Ajunsă la Londra, Carolina Borges, originară din Brazilia, dar care a luat cetăţenie portugheză, a anunţat Comitetul că renunţă la participarea în competiţie.

"Institutul Portughez pentru Sport şi Tineret a acceptat recomandarea noastră şi a suspendat-o pe viaţă din toate competiţiile", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic, Vicente Moura.

"Toate dovezile arată că aceasta a profitat de delegaţia care a plecat la Londra pentru a fi alături de soţul ei", a spus acesta.

Moura a adăugat că decizia a fost luată după ce s-a descoperit că atleta a ascuns faptul că era însărcinată în timpul Jocurilor Olimpice, situaţie în care era obligatorie anunţarea Comitetului Olimpic. 

×
Subiecte în articol: carolina borges jocurile olimpice sarcina