x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS avertizează: A avut loc prima transmitere a noului coronavirus de la un bolnav la o infirmieră

OMS avertizează: A avut loc prima transmitere a noului coronavirus de la un bolnav la o infirmieră

16 Mai 2013   •   08:28
OMS avertizează: A avut loc prima transmitere a noului coronavirus de la un bolnav la o infirmieră

Doi membri ai personalului medical saudit au fost infectaţi cu noul coronavirus înrudit cu SRAS, contractat de la pacienţi, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"Este prima dată când o infecţie cu noul coronavirus este diagnosticată la personalul medical după contactul cu pacienţii", a dezvăluit OMS într-un comunicat.

Din septembrie 2012 până în prezent, OMS a fost informată cu privire la existenţa la nivel mondial a 34 de cazuri confirmate prin laborator cu noul coronavirus, inclusiv 18 decese.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Arabia Saudită, unde se crede că au fost contaminate întregi familii.

Noul coronavirus provoacă o pneumonie severă, dar nu se ştie cât de des provoacă doar o infecţie respiratorie blândă. S-a observat, de asemenea, că cele mai multe dintre persoanele care au fost infectate până acum au fost persoane mai în vârstă, de cele mai multe ori cu alte boli asociate. Nu se ştie de ce există acest model de afectare, dar nici nu se ştie dacă acest mod de virulenţă se va modifica sau nu în timp.

Modul de infectare şi sursa de infecţie sunt încă în fază de cercetare.


×