x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMV vrea să emită obligațiuni de 1,5 miliarde de euro pentru cumpărarea Borealis

OMV vrea să emită obligațiuni de 1,5 miliarde de euro pentru cumpărarea Borealis

29 Iul 2020   •   11:33
OMV vrea să emită obligațiuni de 1,5 miliarde de euro pentru cumpărarea Borealis

Grupul austriac OMV AG a anunţat emiterea de obligațiuni în următoarele 12 luni. Acestea vor fi în valoare de 1,5 miliarde de euro și sunt destinate pentru a finanţa parţial achiziţionarea producătorului de mase plastice Borealis, transmite Reuters.

OMV a semnat cu Mubadala un acord privind majorarea la 75% a participaţiei deţinute la Borealis, într-o tranzacţie evaluată la 4,68 miliarde de dolari.

Tranzacția este cea mai mare din istoria companiei și va duce la consolidarea poziției acesteia în Orientul Mijlociu.

Mubadala, fond suveran de investiţii din Abu Dhabi, deţine 64% din Borealis, iar participaţia OMV este de 36%. Fondul este al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac.

"Noua emisiune de obligaţiuni hibride nu va avea o dată de scadență şi ar putea fi răscumpărată de OMV la anumite date şi în anumite condiţii", se arată în comunicat.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit, în martie, perspectiva ratingului pentru datoriile pe termen lung a OMV AG, de la stabilă la negativă, şi a menţinut calificativul la "A minus". Perspectiva negativă ar putea duce la o retrogradare a ratingului.

Tranzacţia va duce la majorarea datoriei grupului, din cauza preţurilor scăzute ale materiilor prime, reducerii cererii pentru hidrocarburi şi eşecului alianţei OPEC+ de a ajunge la un acord privind scăderea producţiei de ţiţei.

Borealis AG este o companie chimică austriacă care a avut vânzări de 9,8 miliarde de euro în 2019 şi un profit net de 872 milioane de euro. Capacităţile de producţie ale Borealis şi OMV vor aduce grupul austriac în topul producătorilor europeni de polietilenă şi polipropilenă şi unul din primii 10 producători mondiali.

Pentru a finanţa preluarea Borealis, OMV va demara un program de vânzări de active, sinergii şi un management activ al fluxului de numerar. Programul de vânzări de active are o valoare de 2 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2021.

OMV vrea să amâne unele proiecte, să scadă investiţiile pentru acest an şi să realizeze sinergii de 700 milioane de euro până la finele anului 2025.
 

×
Subiecte în articol: borealis omv obligatiuni