x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU anunţă că bilanţul violenţelor de la Aden este de 40 de morţi şi 260 de răniţi

ONU anunţă că bilanţul violenţelor de la Aden este de 40 de morţi şi 260 de răniţi

11 Aug 2019   •   19:30
ONU anunţă că bilanţul violenţelor de la Aden este de 40 de morţi şi 260 de răniţi

Violenţele dintre combatanţi separatişti şi militari yemeniţi s-au soldat începând de joi cu 40 de morţi şi 260 de răniţi, printre ei fiind şi numeroşi civili, în oraşul Aden (sud), a anunţat duminică Biroul pentru afaceri umanitare al Naţiunilor Unite, informează AFP.

"Este dureros să constatăm că în timpul (sărbătorii musulmane) Eid al-Adha familiile plâng moartea apropiaţilor în loc să sărbătorească în pace şi armonie", a declarat Lise Grande, coordonatoarea ONU în Yemen, într-un comunicat de presă. "Potrivit informaţiilor preliminare, 40 de oameni au fost ucişi şi 260 răniţi, începând cu 8 august", între care numeroşi civili, a adăugat ea. "Organizaţiile umanitare se află în teren şi continuă să funcţioneze", a precizat Lise Grande.

Organizaţia Medici Fără Frontiere, care coordonează un spital la Aden, a anunţat anterior că unitatea medicală a primit 119 răniţi în 24 de ore.

Yemen, ţară devastată în ultimii cinci ani de un război civil, s-a cufundat şi mai mult în haos sâmbătă, când luptătorii separatişti au cucerit palatul prezidenţial din Aden, după mai multe zile de confruntări.

Conform informaţiilor furnizate de surse militare şi de securitate, luptătorii separatişti au preluat deja controlul în cursul zilei de sâmbătă şi asupra a trei cazărmi ale forţelor guvernamentale din Aden, unde puterea îşi stabilise sediul după ce capitala istorică Sanaa, din nordul ţării, a căzut în mâinile rebelilor Houthi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bilant violente aden