x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU avertizează asupra controlului exercitat asupra cetățenilor de social media

ONU avertizează asupra controlului exercitat asupra cetățenilor de social media

29 Ian 2021   •   10:05
ONU avertizează asupra controlului exercitat asupra cetățenilor de social media

Companiile de social media au o putere extrem de mare, motiv pentru care trebuie să se creeze un cadru de reglementare și reguli clare, potrivit secrertarului general al ONU, Antonio Guterres, citat de Reuters. 

"Nu cred că putem trăi într-o lume unde prea multă putere este acordată unui număr redus de societăți. Şi trebuie să spun că sunt deosebit de îngrijorat de puterea pe care o au deja", a precizat oficialul.

Acesta s-a referit la interdicția impusă fostului președinte american Donald Trump de către platforma de socializare Twitter.

În schimb, directorul executiv al companiei, Jack Dorsey, consideră că decizia de a suspenda contul fostului șef de la Casa Albă după violențele de la Capitoliu a fost corectă, însă a recunoscut că reprezintă un precedent periculos. 

Totodată, Guterres s-a arătat îngrijorat cu privire la comercializarea de date către agenți de publicitate și utilizarea lor pentru schimbarea comportamentului oamenilor și de riscurile pe care le implică aceste practici din punct de vedere politic, pentru controlul cetățenilor. 

Și Faceebook i-a blocat contul ex-președintelui Donald Trump și a lăsat ca decizia finală să fie luată de un consiliu de supraveghere independent, înființat în octombrie 2020, dar care a primit deja 150.000 de contestații. 
 

×
Subiecte în articol: onu social media antonio guterres