x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU face apel la solidaritate

ONU face apel la solidaritate

de Anca Aldea    |    17 Mai 2009   •   00:00

2008. Peste 300 de catastrofe, 236.000 de morţi, peste 200 de milioane de persoane afectate, pagube în valoare de peste 180 de miliarde de dolari.



Pentru a evita ca anul acesta să atingem sau să depăşim cifrele sus-amintite, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat azi: "Fiecare ţară are capacitatea şi datoria de a-şi spori eforturile pentru a preveni catastrofele naturale, a le atenua efectele şi a se pregăti" pentru situaţii de acest tip.

"Îi invit astăzi pe şefii de guverne şi pe liderii politici din întreaga lume să investească mai mult pentru reducerea riscurilor asociate catastrofelor. Numai anul trecut, s-au produs mai mult de 300 de catastrofe, care s-au soldat cu 236.000 de morţi. Mai mult de 200 de milioane de persoane au fost direct afectate, iar valoarea totală a pagubelor se cifrează la peste 180 de miliarde de dolari".

Aflat în Bahrein, pentru a prezenta raportul mondial privind "Reducerea riscurilor catastrofelor naturale: bilanţul mondial 2009", Ban Ki-Moon a vorbit despre schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi dezastrul urbanistic. Milioane de vieţi sunt în pericol, marea lor majoritate aflându-se în Asia.

×
Subiecte în articol: externe