x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operă de artă modernă. Oaia Norbert şi ghilotina (VIDEO)

Operă de artă modernă. Oaia Norbert şi ghilotina (VIDEO)

15 Mai 2012   •   19:24
Operă de artă modernă. Oaia Norbert şi ghilotina (VIDEO)


Pe vremea cand arta mai avea forme de exprimare normale, intelese nu numai de catre initiati ci si de oameni intregi la cap, oaia Norbert ar fi pascut linistita pe vreo pajiste elvetiana meditand la mult mai mediatizata sa vecina, Milka.

N-a fost sa fie! Oaia Norbert a "tinut" neaparat puna umarul la implinirea artistica a doi studenti de la Universitatea de Arta din Berlin Rouven Materne, 24 de ani, si Iman Rezai, de 31.

Cei doi artisti au construit o ghilotina perfect functionala, au pictat-o in culori tipatoare si cam de prost gust. Ansamblul ghilotina-oaie, a fost prezentat publicului in cadrul unui clip video postat pe Youtube, insotit de un sondaj de opinie prin care privitorii sunt invitati sa voteze in favoarea sau impotriva uciderii prin ghilotinare a lui Norbert. Ei bine, da, asta e o forma de arta contemporana!

Au votat deja 3,9 milioane de persoane, 57% dintre ei asigurand pana acum supravietuirea lui Norbert.
Proiectul a generat si reactii violente, deocamdata doar verbale, unii dintre vizitatorii paginii respective de internet propunand ca cei doi initiatori sa ia locul bietului animal.

Si cum si arta trece prin stomac, sau citand un clasic in viata - in capitalism banu' conteaza, un colectionar american e gata sa cumpere ghilotina pentru 1,4 milioane de dolari, asigurand astfel retragerea lui Norbert din tumultoasa viata artistica berlineza.

×