x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Operațiuni ample de salvare, în zonele afectate de cutremure în Japonia

Operațiuni ample de salvare, în zonele afectate de cutremure în Japonia

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2024   •   12:15
Operațiuni ample de salvare, în zonele afectate de cutremure în Japonia
Sursa foto: Hepta

Operațiuni ample de salvare se desfășoară în regiunea din Japonia afectată de cutremure. Cel puțin 64 de oameni au murit, după cutremurul produs în prima zi a anului.

Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că serviciile de urgență au fost implicate într-o „cursă contra cronometru” pentru a salva supraviețuitorii.

„Am primit o mulțime de informații despre oameni care au nevoie de salvare și sunt oameni care așteaptă ajutor", a declarat Kishida, potrivit BBC.

El a mai spus că aproximativ 3.000 de salvatori încearcă să ajungă în anumite părți ale peninsulei Noto. Cercetarea făcută cu elicopterul a arătat multe incendii și daune importante la clădiri și la elementele de infrastructură. Orașul Wajima, în vârful nordic al regiunii Noto, a fost izolat de rutele terestre.

În orașul de coastă Suzu din prefectura Ishikawa, aproximativ 90% din case au fost „complet sau aproape complet distruse”, a declarat primarul Masushiro Izumiya pentru Kyodo.

Armata japoneză a împărțit provizii, inclusiv alimente, apă și pături pentru cei care au fost nevoiți să-și părăsească casele. Guvernul a anunțat că 57.360 de persoane au fost evacuate. Zeci de mii de mese sunt livrate în regiunea afectată.

Epicentrul cutremurului de 7,6 a fost peninsula Noto, în centrul Japoniei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: japonia cutremure