x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opoziția din Ungaria reclamă gardul care se construiește la granița cu Serbia

Opoziția din Ungaria reclamă gardul care se construiește la granița cu Serbia

15 Iul 2015   •   21:29
Opoziția din Ungaria reclamă gardul care se construiește la granița cu Serbia

Partidul Coaliţia Democrată (DK), aflat în opoziţie în Ungaria, va sesiza Comisia Europeană (CE) în legătură cu intenţia Guvernului de la Budapesta de a instala sârmă ghimpată pe gardul care este ridicat la graniţa de sud cu Serbia, a anunţat miercuri vicepreşedintele formaţiunii, eurodeputatul Csaba Molnar, relatează MTI.

Conform unor informaţii recente, a precizat Molnar, gardul de la frontieră, menit a bloca afluxul de imigranţi ilegali, va fi dotat cu sârmă ghimpată, despre care chiar colonelul în rezervă care supervizează construcţia gardului ar fi spus că aceasta poate cauza 'răni grave'.

Potrivit eurodeputatului, măsura instalării de sârmă ghimpată reprezintă o distanţare şi mai mare de Europa a guvernului condus de Viktor Orban. El a mai spus că măsura "ridică întrebarea dacă starea psihică a lui Viktor Orban îi mai permite acestuia să-şi îndeplinească datoria de prim-ministru", potrivit MTI.

Molnar a mai declarat că Ministerul de Interne ar fi precizat că 98% din imigranţii care trec ilegal graniţa ar fi opriţi chiar şi fără gard, adăugând că singurul scop al instalării de sârmă ghimpată ar fi alimentarea sentimentului anti-refugiaţi.

×
Subiecte în articol: gard la granita ungariei cu serbia