x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opt copii palestinieni, ucişi într-un accident cu un vehicul israelian

Opt copii palestinieni, ucişi într-un accident cu un vehicul israelian

de Mediafax    |    16 Feb 2012   •   13:41
Opt copii palestinieni, ucişi într-un accident cu un vehicul israelian

Cel putin opt copii palestinieni care se aflau la bordul unui autobuz scolar in Cisiordania au fost ucisi in urma unei coliziuni cu un camion israelian, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Sunt intre opt si zece morti", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a politiei israeliene, precizand ca victimele "sunt copii".

"Peste 30 de raniti au fost internati in diverse spitale din Ramallah si muntele Scopus", la Ierusalim la spitalul israelian Hadassah, a precizat ea.

Victimele sunt copii de gradinita, cu varste cuprinse intre patru si sase ani, de la o scoala din Anata, in Ierusalimul de Est, care mergeau intr-un parc din Cisiordania la bordul a doua autobuze scolare, au anuntat familiile si mai multe surse medicale.

"Va fi o ancheta comuna a politiilor israeliana si palestiniana. Motivul accidentului este aparent pierderea controlului masinii de catre sofer din cauza ploii si a carosabilului alunecos", a explicat ea.

"Camionul israelian era condus de un sofer cel mai probabil arab israelian", a adaugat ea.

Accidentul s-a produs la o intersectie foarte circulata de la nord de Ierusalim, unde autobuzul scolar s-a rasturnat dupa ce a fost lovit de camion.

"Vom organiza trei zile de doliu si drapelele vor fi coborate in berna in toate institutiile", a declarat presedintele palestinian Mahmoud Abbas, care le-a urat insanatosire rapida ranitilor, potrivit imaginilor transmise de televiziunea oficiala palestiniana.

Politia israeliana anuntase anterior intr-un comunicat ca a avut loc o "coliziune intre un camion israelian si un autobuz palestinian ce transporta copii. Autobuzul s-a rasturnat si a luat foc".

Sase cadavre carbonizate au fost duse la morga spitalului din Ramallah, in Cisiordania, a declarat o sursa medicala palestiniana.

"Exista o cooperare la fata locului intre Magen David Adom si Semiluna Rosie palestiniana", a declarat Eli Bin, directorul Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Rosii, pentru postul militar de radio.

×
Subiecte în articol: politie copii accident victime