x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orașele chineze se pregătesc pentru un val de muncitori afectați de COVID

Orașele chineze se pregătesc pentru un val de muncitori afectați de COVID

30 Oct 2022   •   12:40
Orașele chineze se pregătesc pentru un val de muncitori afectați de COVID

Orașele din centrul Chinei au elaborat în grabă planuri de izolare a muncitorilor migranți care fug în orașele lor natale de la o vastă unitate de asamblare Foxconn, companie care fabrică iPhone, din orașul Zhengzhou, afectat de COVID, de teamă că cei care se întorc ar putea declanșa epidemii.

Zhengzhou, capitala provinciei Henan, a raportat 167 de cazuri de COVID-19 transmise la nivel local în șapte zile până la 29 octombrie, în creștere față de 97 de infecții în perioada precedentă de șapte zile. Foxconn, cu sediul în Taiwan, care are aproximativ 300.000 de lucrători în Zhengzhou, nu a dezvăluit numărul de lucrători infectați.

În cadrul politicilor ultra-stricte ale Chinei, zero-COVID, localitățile sunt mandatate să acționeze rapid pentru a înăbuși orice focare, cu măsuri care ar putea include închideri la scară largă. La 19 octombrie, Foxconn a interzis toate mesele la cantine și a cerut muncitorilor să ia masa în dormitoarele lor, dar s-a asigurat că producția este normală.

Fotografiile și videoclipurile care circulă pe scară largă pe rețelele de socializare chineze începând de sâmbătă au arătat muncitori de la Foxconn mergând pe câmpuri ziua și pe drumuri noaptea. Reuters nu a putut verifica imediat autenticitatea postărilor.

Într-o aparentă demonstrație de susținere, locuitorii au lăsat apă îmbuteliată și provizii lângă drumurile principale, cu pancarte de genul:: "Pentru muncitorii Foxconn care se întorc acasă", potrivit postărilor de pe rețelele de socializare.

Un oficial al Foxconn nu a avut niciun comentariu imediat ca răspuns la întrebările Reuters.

Sâmbătă târziu, orașele din apropierea Zhengzhou, inclusiv Yuzhou, Changge și Qinyang, precum și districtul Weiqu și comitatul Xihua din orașul Xuzhou, au îndemnat lucrătorii Foxconn să raporteze în prealabil autorităților locale despre planurile de întoarcere acasă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: COVID