x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oraşul cu mai multe magazine Louis Vuitton decât în Paris: Zeci de mii de oameni, nevoiţi să trăiască în cuşti (FOTO)

Oraşul cu mai multe magazine Louis Vuitton decât în Paris: Zeci de mii de oameni, nevoiţi să trăiască în cuşti (FOTO)

11 Ian 2012   •   13:54
Oraşul cu mai multe magazine Louis Vuitton decât în Paris: Zeci de mii de oameni, nevoiţi să trăiască în cuşti (FOTO)

Hong Kong este unul dintre cele mai bogate orase din lume, cu proprietati care se vand la preturi record si cu mai multe magazine Louis Vuitton decat in Paris. La polul opus se afla zeci de mii de saraci nevoiti sa locuiasca in custi de doi metri lungime si 75 cm latime, scrie Daily Mail.

Vezi FOTOGRAFIILE realizate de Brian Cassey

In cel mai aglomerat oras din lume, fotograful britanic Brian Cassey a realizat mai multe imagini cu conditiile mizere in care traiesc aproximativ 100.000 de persoane.
Intr-o camera sunt 20 de custi, pe trei nivele, fiecare cusca avand pretul de 200 de dolari pe luna. Saracii care locuiesc in aceste custi sunt nevoiti sa imparta toaletele si dusurile rudimentare. Foarte multe apartamente nu au bucatarie. In blocurile-custi se gasesc si gandaci, soparle, paduchi sau sobolani.

Custile au starnit un adevarat scandal pe piata imobiliara din Hong Kong, insa, in loc sa dispara, s-au inmultit. Dupa ce criza imobiliara a lovit crunt Hong Kong-ul, tot mai multi locuitori au fost obligati sa se mute in blocurile-custi pentru ca alternativa ar fi viata pe strazi.

"Temperatura in custi este cu doua-trei grade Celsius mai mare decat afara. Este foarte incomod. Uneori, pot dormi doar dupa ora 5 dimineata", a spus Cheung. (L.I.)

×
Subiecte în articol: saracie hong kong cusca