x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orban, în sprijinul celor vaccinați

Orban, în sprijinul celor vaccinați

23 Apr 2021   •   19:36
Orban, în sprijinul celor vaccinați

Premierul Ungariei, Orban Viktor, anunță un plan important de redeschidere pentru cei care au primit cel puțin o doză de vaccin. Maghiarii primesc un „pașaport de imunitate” cu care pot reveni la viața pre-pandemică.

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a anunțat vineri că cei care au primit cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID vor putea vizita o gamă largă de locuri publice care urmează să fie redeschise în curând, scrie DPA.

„Până la jumătatea săptămânii viitoare, vom fi la 4 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză”, a declarat Orban la radioul public.

„Atunci vom pune la dispoziția celor care au pașaport imunitar o gamă largă de servicii", a adăugat premierul.

Oricine deține acest document va putea să revină la viața pre-pandemică: poate merge din nou la teatre, cinematografe, grădini zoologice, parcuri sălbatice, circuri, muzee, evenimente sportive și săli de sport, hoteluri și restaurante.

Un „pașaport de imunitate” este eliberat oricui a primit cel puțin o doză de vaccin. Documentul de dimensiunea cardului de credit nu conține nicio informație despre vaccinul care i-a fost administrat titularului, are doar numele persoanei și alte câteva informații personale, alături de data vaccinării.

Ungaria face progrese semnificative în campania sa de vaccinare, în parte deoarece folosește vaccinuri făcute de Rusia și China care nu au fost aprobate.

Până în prezent, puțin peste 3,5 milioane de unguri au primit o doză de vaccin, în timp ce aproape 1,5 milioane sunt complet imunizați.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban