x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ORDIN MINISTERIAL / Stingeţi lumina şi faceţi copii!

ORDIN MINISTERIAL / Stingeţi lumina şi faceţi copii!

de Sînziana Stancu    |    20 Ian 2010   •   00:00

Funcţionarii guvernamentali din Coreea de Sud au primit instrucţiuni mai puţin obişnuite de la mai-marii lor.

"Mergeţi acasă şi înmulţiţi-vă!", a fost recomandarea pe care au primit-o astăzi funcţionarii guvernului din Seul, informează BBC online. La ora locală 19:00, oficialităţile Ministerului Sănătăţii au stins luminile în instituţie şi au încurajat tot personalul să meargă acasă, la familie, şi să se pună pe făcut copii, pentru că ţara lor are una dintre cele mai scăzute rate ale natalităţii, chiar mai scăzută decât cea vecinilor japonezi. Autorităţile guvernamentale au mai anunţat că vor repeta experimentul "în fiecare lună".

INSTITUŢIA ÎMPERECHERII
Mai în glumă, mai în serios, instituţia în cauză se autointitulează uneori "Ministerul Împerecherii", dar speră că iniţiativa sa va da roade în curând. De altfel, le promite şi recompense deloc de neglijat pentru cei care vor trece la acţiune: vouchere generoase pentru angajaţii care au mai mult de un copil, precum şi întâlniri în scopul socializării, prilej bun pentru persoanele singure să-şi găsească "jumătatea" sau cel puţin un partener cu care ar vrea să facă un copil.

Dar criticii sunt de părere că acestea sunt măsuri subţiri, care nu înlătură cauza esenţială a scăderii natalităţii. Ei spun că ţara are nevoie ca de aer de o reformă prin care să se se elimine costurile împovărătoare ale creşterii şi educării copiilor, care constituie principalele motive pentru care tinerele cupluri sud-coreene amână cât pot de mult aducerea pe lume a unui copil.

×
Subiecte în articol: externe