x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ordinul dat de Donald Trump privind imigraţia este 'foarte controversat', afirmă Boris Johnson

Ordinul dat de Donald Trump privind imigraţia este 'foarte controversat', afirmă Boris Johnson

30 Ian 2017   •   20:51
Ordinul dat de Donald Trump privind imigraţia este 'foarte controversat', afirmă Boris Johnson

Ordinul executiv semnat de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea intrării pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană este o decizie extrem de controversată, a declarat luni în parlament ministrul de externe britanic, Boris Johnson, relatează Reuters. 

Oficialul britanic a afirmat că a primit asigurări din partea ambasadei SUA că ordinul nu va face nicio diferenţiere în privinţa deţinătorilor de paşaport britanici, indiferent de ţara lor de origine sau dacă deţin un al doilea paşaport. 

'Aceasta este, desigur, o politică foarte controversată, care a provocat îngrijorare şi, repet, aceasta nu este o abordare pe care să o adopte acest guvern', a spus Johnson, referindu-se la abordarea Londrei în această chestiune. 

El a adăugat că alianţa Marii Britanii cu SUA este de o 'importanţă vitală', în special în ceea ce priveşte apărarea, serviciile de informaţii şi securitatea. 

Printr-un ordin executiv, Donald Trump a suspendat vineri pentru o perioadă de patru luni admiterea de refugiaţi în Statele Unite şi a interzis temporar, timp de trei luni, sosirea cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen. AGERPRES

×