x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Osama Bin Laden a plănuit până în ultima clipă un nou atac terorist împotriva SUA

Osama Bin Laden a plănuit până în ultima clipă un nou atac terorist împotriva SUA

03 Mai 2012   •   14:38
Osama Bin Laden a plănuit până în ultima clipă un nou atac terorist împotriva SUA

Fostul lider Al-Qaida, Osama Bin Laden, a lucrat pana in ultimele momente ale vietii sale la planul unui nou atac terorist impotriva Statelor Unite, conform documentelor confiscate in timpul raiduilui american din Pakistan.

Statele Unite au publicat joi 17 documente confiscate in cursul operatiunii americane care a condus la eliminarea liderului retelei teroriste Al-Qaida. Conform CNN, documentele au fost publicate pe site-ul Centrului pentru Combaterea Terorismului al Academiei West Point.

In total, fortele speciale americane au confiscat peste 6.000 de documente in cursul operatiunii care a avut loc in mai 2011 in cladirea din Abbottabad, Pakistan.

Conform documentelor, liderul Al-Qaida a lucrat pana in ultima clipa la planul unui atac terorist de amploare impotriva Statelor Unite, folosind grupari autonome care nu utilizau numele retelei teroriste pentru a nu fi depistate.

Documentele au fost gasite in cinci computere, in zeci de hard-uri si in 100 de discuri confiscate din cladirea in care se ascundea liderul Al-Qaida.

×