x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Osama nu a fost împuşcat de americani, ci s-a sinucis!" Cui aparţine ipoteza şocantă

"Osama nu a fost împuşcat de americani, ci s-a sinucis!" Cui aparţine ipoteza şocantă

29 Mai 2013   •   19:29
"Osama nu a fost împuşcat de americani, ci s-a sinucis!" Cui aparţine ipoteza şocantă

Osama Bin Laden nu a fost împuşcat de membri ai unui comando Navy SEAL, ci s-a sinucis detonând o centură de explozivi. Şocanta afirmaţie aparţine unei foste gărzi de corp a liderului reţelei teroriste Al-Qaida.

Nabeel Naeem Abdul Fattah spune că Bin Laden a detonat explozivii după ce membrii forţelor speciale americane au pătruns în compexul din Abbotabad, au ucis două gărzi de corp şi l-au împuşcat în coapsă, în cursul "Operaţiunii Geronimo", pe 2 mai 2011.

Fattah a declarat, conform dailymail.co.uk, într-un interviu, că nu era prezent când a murit Bin Laden, dar că una dintre rudele acestuia i-a spus "ce s-a întâmplat". Noua versiune asupra morţii teroristului este ultima dintr-o serie de declaraţii de propagandă a susţinătorilor lui Bin Laden.

Fosta gardă de corp a declarat pentru Gulf News că el versiunea oficială despre depunerea corpului liderului terorist în mare este "dubioasă" şi l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama că minte. "Părţile corpului lui ben Laden au fost tăiate în bucăţi, ca la atacurile sinucigaşe, după detonare, cu scopul de a nu lăsa vreun indiciu forţelor americane pentru a-l identifica", a declarat el. Liderul terorist s-a detonat pentru a evita să fie capturat, hotărât să îşi "păzească secretele" după moarte, a mai spus fosta gardă de corp.

Fattah a dezvăluit că, începând din 2001, Bin Laden a purtat o centură explozivă, în dorinţa de a nu se lăsa capturat viu.

×
Subiecte în articol: osama bin laden comando sinucidere