x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oxford University, cea mai bună universitate din lume pentru prima dată

Oxford University, cea mai bună universitate din lume pentru prima dată

23 Sep 2016   •   21:20
Oxford University, cea mai bună universitate din lume pentru prima dată

Oxford University a fost desemnată cea mai bună universitate din lume în clasamentul internaţional în viziunea The Times Higher Education World University Rankings 2016-2017, scriu Wall Street Journal şi Daily Mail în ediţiile online. 

Este pentru prima dată când Universitatea Oxford, cea mai veche universitate din spaţiul limbii engleze, ocupă această poziţie. Oxford a detronat astfel California Institute of Technology, de cinci ori cea mai bună în acest clasament, care ocupă acum locul secund. Anul trecut, Oxford s-a aflat pe poziţia a doua în top. 

Totodată, este pentru prima dată în cei 13 ani ai acestui clasament când o universitate din afara SUA ocupă prima poziţie. 

Alte două universităţi britanice, Cambridge University şi Imperial College London, se află în top zece pe locurile 4 şi 8. 

Cele zece poziţii ale topului sunt dominate de universităţile americane: California Institute of Technology - 2, Stanford University - 3, Massachusetts Institute of Technology - 5, Harvard University - 6, Princeton University - 7, iar pe 10 se află, la egalitate, University of California, Berkeley şi University of Chicago. Pe locul 9 se află Swiss Federal Institute of Technology din Zurich. 

''Cel mai important indicator singular este impactul cercetării'', a spus Phil Baty editorul revistei The Times Higher Education, adăugând: ''Ne uităm la 56 de milioane de referinţe de citare, 11,9 milioane de publicaţii de cercetare''. 

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara se află pe locul 601, iar Universitatea Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi se află pe locul 801 alături de alte universităţi din lume. 

Printre criteriile de evaluare a universităţilor se numără calitatea actului de predare, cercetarea şi veniturile generate din industria respectivă.AGERPRES

×