x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paintball-ul, joc interzis în Berlin

Paintball-ul, joc interzis în Berlin

07 Mai 2009   •   00:00

După un masacru petrecut la mijlocul lunii martie, guvernul german va supune parlamentului, la sfârşitul lunii mai, o serie de măsuri pentru a înăspri legea privind controlul armelor, între care interzicerea paintball-ului, informează AFP.



Dezbaterea privind armele survine după un masacru comis la 11 martie la Winnenden (sud-vest) de un tânăr în vârstă de 17 ani care a ucis cu arma tatălui său 15 persoane, majoritatea dintr-un liceu, după care s-a sinucis.

Printre noile măsuri propuse pentru a înăspri legea figurează interzicerea paintball-ului, activitate în care jucătorii, echipaţi cu măşti de protecţie, trag unul asupra altuia cu bile de vopsea propulsate de lansatoare cu aer comprimat.

Potrivit guvernului, astfel de jocuri vizează simularea uciderii, semnalează mai multe cotidiene.

Totodată, textul ar urma să interzică tinerilor cu vârsta sub 18 ani practicarea tirului sportiv cu arme de calibru mare şi i-ar obliga pe proprietarii de arme de foc să accepte controale inopinate la domiciliu, unde aceste arme trebuie să fie ţinute sub cheie, potrivit presei germane.

Guvernul doreşte, de asemenea, să instituie un registru electronic al armelor de foc şi să introducă sisteme biometrice pentru a se asigura că armele respective nu vor putea fi folosite decât de proprietarii lor.

×
Subiecte în articol: externe