x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistan: Purtătorul de cuvânt al talibanilor a fost capturat

Pakistan: Purtătorul de cuvânt al talibanilor a fost capturat

18 Aug 2009   •   00:00

Principalul purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi, afiliaţi ai Al-Qaida şi responsabili ai valului de atentate fără precedent cu care se confruntă în prezent Pakistanul, a fost capturat în nord-vestul ţării, au anunţat marţi surse de rang înalt ale serviciilor de securitate locale.



Maulvi /echivalentul denumirii de mollah, în dialectele urdu şi paştun/ Omar, purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan /TTP/, a fost prins de miliţiile proguvernamentale în cursul nopţii în districtul tribal Mohmand, unul dintre cele mai cunoscute bastioane islamiste din zonă, au indicat sursele citate. "Un insurgent islamist foarte important a fost capturat" şi predat forţelor guvernamentale, le-a declarat ziariştilor maiorul Fazal Ur-Reham, purtător de cuvânt al armatei pakistaneze, care a refuzat să dezvăluie deocamdată identitatea celui arestat.

Conform unor informaţii neconfirmate oficial, liderul TTP Baitullah Mehsud, considerat inamicul public Numărul 1 în Pakistan şi pe capul căruia Statele Unite ale Americii au pus o recompensă de cinci milioane dolari, a fost ucis recent de o rachetă lansată de o dronă americană, în cursul unui raid aerian cu ţintă fixă, în Waziristanul de Sud, o zonă tribală de la frontiera cu Afganistanul. Adjunctul lui Mehsud a dezminţit moartea şefului lui.

Baitulah Mehsud este considerat de Washington drept principalul "intermediar" între Al-Qaida, talibanii pakistanezi şi aliaţii acestora afgani.A

×
Subiecte în articol: externe