x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palestina / Mahmud Abbas susţine Israelul a ignorat oferta de pace

Palestina / Mahmud Abbas susţine Israelul a ignorat oferta de pace

28 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele Autorităţii Palestiniene (AP) Mahmud Abbas, i-a transmis fostului preşedinte al SUA, George Bush, în luna decembrie 2008, un document care conţinea o propunere de pace globală, dar fostul premier israelian Ehud Olmert a refuzat să răspundă, preferând. În schimb, acesta a decis să declanşeze un război în Fâşia Gaza, relatează cotidianul palestinan al-Ayyam, citat de Agerpres.



Saeb Erekat, şeful echipei palestiniene de negociere cu Israelul, a subliniat că, în ultimele luni ale mandatului său, Ehud Olmert s-a limitat să facă declaraţii publice cu privire la nevoia de a face concesii, îndeosebi în legătură cu statutul Ierusalimului, dar nu a răspuns la oferta de pace scrisă a preşedintelui Abbas.

Tot cotidianul palestinian al-Ayyam a dezvăluit că funcţionari ai consulatului SUA la Ierusalim au făcut un tur de inspecţie în zona oraşului Maaleh Adumin din Cisiordania pentru a verifica planurile israeliene de extindere a ariei sale urbane, urmând să prezinte constatările lor administraţiei americane.

Funcţionarii consulatului SUA s-au întâlnit de asemenea cu locuitorii cartierului arab Sheikh Jarrah, din Ierusalimul de est, care urmează să fie expulzaţi din locuinţele lor ca urmare a planurilor primăriei Ierusalimului de a demola un număr de locuinţe ale locuitorilor arabi din capitala Israelului.

×
Subiecte în articol: externe