x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panică în SUA: Un elicopter Apache a scăpat o rachetă de antrenament în apropierea unui oraş din Texas

Panică în SUA: Un elicopter Apache a scăpat o rachetă de antrenament în apropierea unui oraş din Texas

17 Mai 2012   •   06:09
Panică în SUA: Un elicopter Apache a scăpat o rachetă de antrenament în apropierea unui oraş din Texas

Un elicopter Apache al armatei americane a scapat din greseala o racheta de antrenament inactiva in apropierea unui oras din Texas, zeci de case fiind evacuate, anunta Sky News. Nimeni nu a fost ranit in urma incidentului.

Locuitorii din Killen au declarat politiei ca au vazut un obiect cazand dintr-un elicopter de atac AH-64, conformunui comunicat difuzat de baza din Fort Hood, care se afla in imprejurimile orasului Killen.

'Politia din Killen a intervenit si a localizat obiectul. Repsonsabilii au incercuit imediat zona. M36 este un dispozitiv de antrenament inactiv, fara ogiva si fara sistem de propulsie, fiind conceput pentru a permite echipajelor sa simuleze confruntari balistice aflandu-se la bord ", se precizeaza intr-un comunicat al bazei din Fort Hood.


Racheta cantareste aproximativ 45 de kilograme si are o lungime de 1,63 metri. Politia a dechis o ancheta pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul.

×