x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demisia Papei. Vaticanul pretinde că Benedict nu va avea niciun cuvânt de spus în privința succesorului

Demisia Papei. Vaticanul pretinde că Benedict nu va avea niciun cuvânt de spus în privința succesorului

12 Feb 2013   •   15:40
Demisia Papei. Vaticanul pretinde că Benedict nu va avea niciun cuvânt de spus în privința succesorului
Reverendul Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vatican-ului, a declarat că Papa Benedict al XVI-lea (alias Joseph Alois Ratzinger) nu va avea niciun rol în desemnarea succesorului său. „Papa nu va spune niciun cuvânt despre procesul electoral. Nu se va amesteca în niciun fel”, a spus Lombardi, citat de AP.

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, urmează să se retragă într-o mănăstire din incinta Vaticanului, a anunţat, anterior, purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Retragerea la mânăstire va avea însă loc după un sejur al Suveranului Pontif în reşedinţa papală de vară din Castel Gandolfo, în apropiere de Roma.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat, ieri, demisia. El a explicat că nu mai are forţele necesare pentru a conduce Biserica, din cauza vârstei. Retragerea oficială va avea loc pe 28 februarie. Următorul Papă va fi ales până la sfârşitul lunii martie.

×
Subiecte în articol: demisie papa succesor papa