x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a cerut iertare pentru tinerii care au suferit din cauza traficanților columbieni

Papa Francisc a cerut iertare pentru tinerii care au suferit din cauza traficanților columbieni

10 Sep 2017   •   14:40
Papa Francisc a cerut iertare pentru tinerii care au suferit din cauza traficanților columbieni

Papa Francisc a cerut iertare de la Dumnezeu pentru cei care timp de decenii "au distrus iluziile" multor tineri din oraşul columbian Medellín, cu promisiunea unei vieţi uşoare bazată pe traficul de droguri, relatează EFE. 

Papa a făcut referire la traficul de droguri care în anii 80 şi 90 s-a soldat cu viaţa a mii de persoane şi a transformat Medellín în cel mai periculos oraş al lumii, în discursul său pronunţat în această metropolă care a reuşit să depăşească această tragedie şi să devină una din speranţele cele mai inovatoare ale ţării. 

"Vreau să mă opresc şi să aduc în amintire un moment dureros", a spus papa referindu-se la toţi acei tineri, care s-au lăsat seduşi de narcotraficanţi, cu false promisiuni ale unei vieţi uşoare. 

Iar apoi a continuat: "Vă invit să vă alăturaţi acestui cortegiu trist şi să cereţi iertare pentru cei care au zădărnicit iluziile atâtor tineri. Să-i cereţi Domnului să le convertească inimile. Să se termine cu această distrugere a vieţii tinerilor", a cerut Suveranul Pontif. 

Iar preoţilor, papa le-a cerut să nu se lase ispitiţi de tentaţiile materiale, deoarece "diavolul pătrunde prin buzunare". 

După discursul său, papa Francisc s-a întors sâmbătă seară la Bogota, de unde va pleca duminică la Cartagena, ultimul din cele patru mari oraşe pe care le vizitează în Columbia.AGERPRE

×