x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc recunoaşte existenţa unui "lobby gay" la Vatican: "Este adevărat, există. Trebuie văzut ce putem face"

Papa Francisc recunoaşte existenţa unui "lobby gay" la Vatican: "Este adevărat, există. Trebuie văzut ce putem face"

12 Iun 2013   •   08:43
Papa Francisc recunoaşte existenţa unui "lobby gay" la Vatican: "Este adevărat, există. Trebuie văzut ce putem face"

Papa Francisc a recunoscut existenţa unui "lobby gay" în Curia romană, unul dintre principalele organe administrative ale Bisericii Catolice. "În Curie există şi oameni sfinţi, într-adevăr, dar există şi un curent de corupţie. Se vorbeşte despre un lobby gay şi este adevărat, el există. Trebuie văzut ce putem face", a spus Papa în timpul unei întrevederi private cu credincioşii.

Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, a declarat că nu are "niciun comentariu de facut".

În luna februarie, publicaţia The Irish Times scria că a fost realizat un raport secret la Vatican, care l-a informat pe Papă în legătură cu anumite probleme. Mai multe activităţi de lobby din interiorul Sfântului Scaun încălcau a şasea şi a şaptea poruncă, respectiv "să nu furi" şi "să nu comiţi adulter".

The Irish Times a explicat atunci că "furtul" se referea la scandalul spălarii de bani de la Banca Vaticanului, iar aluzia sexuală, la influenţa lobby-ului gay din cadrul Bisericii Romano-Catolice. Speculaţiile experţilor sugerează că puterea lobby-ului gay l-a determinat pe Papa Benedict să demisioneze.

×