x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc ajunge din nou la spital, unde va fi operat

Papa Francisc ajunge din nou la spital, unde va fi operat

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   11:50
Papa Francisc ajunge din nou la spital, unde va fi operat
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc ajunge din nou la Spitalul ”Agostino Gemelli” din Roma. Este așteptată spitalizarea, urmând să fie supus unei „mici operații”, anunță ANSA.

"La sfârșitul audienței generale", Papa Francisc "a mers la Spitalul Universitar Gemelli, unde, în prima parte a după-amiezii, va fi supus uneioperații plastice a peretelui abdominal cu proteze sub anestezie generală", a precizat, astăzi, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat,

"Operația, concertată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii care provoacă sindroame ocluzive recurente, dureroase și care se agravează. Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția normală postoperatorie și recuperarea funcțională completă.”, se arată în comunicat.

Marți, Papa Francisc a fost la spital pentru un control medical, potrivit presei italiene, la puțin peste două luni după ce a fost spitalizat din cauza unei bronșite. Papa, în vârstă de 86 de ani, a ajuns la unitatea de geriatrie a spitalului Gemelli pentru analize la ora 10.40 și a plecat din la ora 11.20, potrivit agențiilor de presă ANSA și AGI.

Controlul de marți a fost unul planificat, a precizat ziarul Repubblica, citând o sursă de la Vatican.

Când Francisc a fost spitalizat la sfârșitul lunii martie, Vaticanul a spus inițial, într-o declarație de un rând, că acesta a ajuns la Gemelli pentru un control de sănătate care fusese programat anterior, notează AFP. Ulterior s-a dovedit că fusese internat de urgență după ce avea dificultăți de respirație.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc operatie