x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc "sparge un tabu" prin rugăciuni pentru o fată dispărută la Vatican

Papa Francisc "sparge un tabu" prin rugăciuni pentru o fată dispărută la Vatican

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2023   •   23:30
Papa Francisc "sparge un tabu" prin rugăciuni pentru o fată dispărută la Vatican
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a oferit rugăciuni pentru familia unei fete dispărute acum 40 de ani, fapt salutat de fratele ei ca un semn că Vaticanul se implică în mod serios în cel mai cunoscut caz nerezolvat al său.

Emanuela Orlandi, o fată în vârstă de 15 ani, fiica unui angajat al Vaticanului, a fost văzută ultima dată pe 22 iunie 1983, la Roma, după un curs de muzică.

Au trecut zeci de ani de speculații despre ceea ce i s-a întâmplat, cu sugestii că mafia, serviciile secrete sau o conspirație a Vaticanului ar fi responsabile - teorii care au inspirat un serial de succes pe Netflix.

După rugăciunea săptămânală Angelus de la Vatican, Papa Francisc a declarat că a dorit să folosească această aniversare "pentru a-mi exprima încă o dată apropierea față de familie, în special față de mama ei, și să-i asigur de rugăciunile mele", relatează AFP.

El a adăugat: "Îmi amintesc și de alte familii care trăiesc durerea dispariției unei persoane dragi".

Familia lui Orlandi a luptat ani de zile pentru a afla adevărul, iar în ianuarie, procurorul șef al Vaticanului a deschis un dosar în acest caz.

Vaticanul a dezvăluit că a transmis constatările sale procuraturii din Roma, care desfășoară propria anchetă.

Vaticanul a menționat că există "câteva linii de investigație care merită să fie urmărite în continuare", fără a furniza mai multe detalii. Au fost adunate dovezi de la instituțiile Vaticanului și s-au obținut mărturii de la înalți oficiali din acea perioadă.

De-a lungul decadelor, Vaticanul a fost acuzat că a împiedicat eforturile de investigare, dar fratele lui Orlandi, Pietro, și-a exprimat speranța că acum s-ar putea face progrese.

"A fost spart tabu-ul Emanuelei Orlandi", a declarat el reporterilor după un protest în apropierea Vaticanului și după ce a ascultat cuvintele Papei.

"Faptul că Papa se roagă reprezintă un semn de speranță că se va ajunge la adevăr".

Pietro Orlandi a afirmat că "aceste cuvinte reprezintă deja un mare pas pe care l-am cerut de ani și ani de zile, și care nu s-a întâmplat niciodată".

Cu toate acestea, el a adăugat: "Așteptăm să vedem fapte în urma acestor cuvinte".

În martie, Camera Inferioară a Parlamentului italian a convenit să înființeze o comisie care să investigheze cazul Orlandi și al altei adolescente de la Vatican, Mirella Gregori, care a dispărut cu câteva săptămâni mai devreme.

Cu toate acestea, decizia trebuie încă aprobată de Camera Superioară, Senatul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc emanuela orlandi