x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc ia în considerare o călătorie la Kiev

Papa Francisc ia în considerare o călătorie la Kiev

02 Apr 2022   •   16:00
Papa Francisc ia în considerare o călătorie la Kiev

Papa Francisc a dezvăluit că ia în considerare posibilitatea de a vizita capitala Ucrainei, Kiev.

Întrebat de un reporter dacă ar lua în considerare o invitație din partea autorităților politice și religioase ucrainene, acesta a spus „Da, este pe masă", conform Sky News.

Papa Francisc a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, calificând-o drept „rușinoasă".

O călătorie la Kiev nu ar fi lipsită de riscuri, deoarece capitala a fost sub tirul rusesc, dar forțele rusești de pe teren par să se retragă.

Sâmbătă, Papa Francisc a început o călătorie apostolică de două zile în Malta.

Potrivit vatican news, Suveranul Pontif a mers, vineri seara, la bazilica „Santa Maria Maggiore” din Roma ca să se roage înaintea icoanei Fecioarei Maria ”Salus Populi Romani” și să-i încredințeze călătoria apostolică.

Sâmbătă dimineață, înainte de a pleca de la reședința sa din Casa Sfânta Marta, Papa Francisc a întâlnit câteva familii de refugiați din Ucraina, însoțite de cardinalul Konrad Krajewski, responsabilul pentru caritatea papei. În rândul familiilor de refugiați, susținute de Comunitatea Sfântul Egidiu, se aflau o mamă cu două fetițe, dintre care cea mai mică a fost supusă unei operații cardiologice, două mame cu patru copii și, în fine, o mamă și un tată cu trei copii și bunica.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc