x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict al XVI-lea

Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict al XVI-lea

28 Mar 2018   •   16:18
Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict al XVI-lea

Papa Francisc l-a vizitat pe predecesorul său papa emerit Benedict al XVI-lea, care s-a retras la o mănăstire din Vatican, pentru a-l felicita de Paşti, a informat biroul de presă al Sfântului Scaun într-un comunicat citat miercuri de EFE. 

Papa Francisc, ca şi în alte ocazii, l-a vizitat marţi după amiază pe papa emerit care s-a retras la mănăstirea 'Mater Ecclesiae', din Grădinile Vaticanului, după ce a renunţat la pontificatul său în februarie 2013. 

A devenit o tradiţie ca papa argentinian să-l viziteze pe predecesorul său, papa Benedict care la 16 aprilie va împlini 91 de ani, pentru a-i transmite felicitări de Sărbătorile de Crăciun sau în Săptămâna Mare înainte de Paştele Catolic. 

Marţi dimineaţa, papa Francisc a vizitat birourile Secretariatului de Stat al Vaticanului şi a conversat cu câţiva dintre cei 300 de angajaţi ai Sfântului Scaun, se arată în comunicatul de presă. 

Mai concret, Jorge Bergoglio a binecuvântat birourile secţiei înfiinţate în noiembrie anul trecut pentru personalul diplomatic. 

În această săptămână papa Francisc va prezida ritualurile tradiţionale din Săptămâna Patimilor, precum Ultima Cina din Joia Mare, sau procesiunea 'Vía Crucis' de vineri, precum şi slujba de Înviere de sâmbătă şi liturghia din duminica Paştelui când va susţine şi tradiţionala binecuvântare 'Urbi et Orbi'.AGERPRES

×