x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: Conflictul dintre Israel și Hamas a trecut de la război la "terorism”

Papa Francisc: Conflictul dintre Israel și Hamas a trecut de la război la "terorism”

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   22:00
Papa Francisc: Conflictul dintre Israel și Hamas a trecut de la război la "terorism”
Sursa foto: Hepta

Conflictul dintre Israel și Hamas a depășit stadiul de război și a devenit "terorism", spune Papa Francisc.

Papa Francisc s-a întâlnit miercuri, separat, cu rudele israeliene ale ostaticilor reținuți de Hamas și cu palestinienii care au rude în Gaza, relatează Reuters.

Suveranul Pontif a remarcat cum "ambele părți suferă" în conflict.

"Iată ce fac războaiele. Dar aici am depășit stadiul de război. Acesta nu este un război. Acesta este terorism", a spus el.

Papa a cerut rugăciuni pentru ca ambele părți "să nu meargă mai departe cu patimile, care, în cele din urmă, ucid pe toată lumea".

Un grup de palestinieni din mulțimea prezentă la audiență a ținut în mâini imagini cu trupuri înfășurate în pânză albă și o pancartă pe care scria "Nakba continuă".

Nakba este cuvântul arab pentru catastrofă și se referă la strămutarea și deposedarea palestinienilor în războiul din 1948 care a înconjurat fondarea Israelului.

Întâlnirile și comentariile papei au avut loc la câteva ore după ce Israelul și Hamas au convenit asupra unei încetări a focului în Gaza pentru cel puțin patru zile, pentru a permite intrarea ajutoarelor și eliberarea a cel puțin 50 de ostatici capturați de militanți în schimbul a cel puțin 150 de palestinieni încarcerați în Israel.

Israelul a plasat Gaza sub asediu și bombardamente neîncetate de când militanții Hamas au atacat orașele din sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane, majoritatea civili, și luând aproximativ 240 de ostatici, potrivit bilanțurilor israeliene.

De atunci, peste 14.000 de locuitori din Gaza au fost uciși, dintre care aproximativ 40% sunt copii, potrivit oficialilor medicali din teritoriul controlat de Hamas, cifre considerate fiabile de către Națiunile Unite.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc război